Mavi Marmara niet weer naar Gazastrook

1
1

Het schip met overwegend Turkse opvarenden dat vorig jaar op weg naar Gaza door Israëlische militairen in internationale wateren werd overvallen, de Mavi Marmara, koerst niet opnieuw af op de Gazastrook. Actievoerders, die een nieuwe tocht naar het Palestijnse gebied organiseren, hebben dit vrijdag bekendgemaakt.

De boot kan niet meevaren omdat ze door de overval vorig jaar zwaar beschadigd is, aldus Bülent Yildirim, de voorzitter van de Turkse liefdadigheidsinstelling IHH, die de voorgenomen actie coördineert.

De Mavi Marmara werd in mei 2010 door Israëlische commando’s geënterd, toen het met goederen samen met andere boten de zeeblokkade van de dichtbevolkte Gazastrook wilde doorbreken. De Israëlische overval kostte negen Turken het leven. Actievoerders willen de komende weken weer vanuit Turkije met boten naar de Gazastrook gaan.

1 REACTIE

  1. Wat kan die IHH toch liegen zeg.

    Nog maar drie dagen geleden zei IHH dat de boot niet ging varen, omdat ze de situatie in Syrie nu belangrijker vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here