Nederland moet Turkse verblijfsrecht geven

2
5

Nederland heeft ten onrechte de verblijfsvergunning van een Turkse vrouw ingetrokken toen het huwelijk met haar Turkse man werd ontbonden en hij het land is uitgezet. De vrouw voldeed aan de eisen voor het behouden van haar verblijfsvergunning. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie in Luxemburg donderdag schrijft Elsevier.nl.

De vrouw, Fatma Pehlivan, was in 1999 als 20-jarige tot Nederland toegelaten op grond van gezinshereniging met haar toen in Nederland wonende ouders. Daarna trouwde zij in Turkije en kreeg een kind, maar zij meldde dat niet aan de Nederlandse autoriteiten. De staatssecretaris van Justitie verklaarde in 2003 haar verblijfsrecht door haar huwelijk vervallen, maar de vrouw kon aantonen dat zij minstens drie jaar feitelijk bij haar ouders heeft gewoond.

Daardoor voldeed zij volgens het Europees Hof aan de eisen en had haar verblijfsvergunning niet mogen worden ingetrokken. De vrouw is overigens met haar kind in Nederland blijven wonen.

2 REACTIES

  1. Typisch Nederlandse kutstreken, altijd maar ONRECHT doen aan het RECHT !!!
    Het zit hem in de genen en totaal geen schaamte en/of schuldgevoel hebben over
    de grove en ernstige fouten die ze maken.
    Maar wel een ander met een hoop ellende, verdriet en pijn opzadelen !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here