Turkse politici stappen op door seksvideo’s

5
4

Zes hooggeplaatste leden van de Turkse ultranationalistische oppositiepartij MHP hebben hun functie vandaag neergelegd, omdat zij betrokken zijn geraakt bij een seksschandaal. Eerder vertrokken al vier MHP-leden om dezelfde reden. De politici stapten op nadat videobeelden op internet waren gezet, waarin te zien was dat de mannen buitenechtelijke relaties hadden en politiek compromitterende uitspraken deden.

De video’s zouden in het geheim zijn gemaakt door een groep die zichzelf ‘de andere idealisten’ noemt, maar het is nog onduidelijk wie daar deel van uitmaken. Het aftreden van de politici kan leiden tot een ander politiek landschap in Turkije na de verkiezingen van 12 juni. Lees verder in het Algemeen Dagblad.

5 REACTIES

 1. acayip ik zou niemand de schuld geven, hoe wil jy weten dat akp hier achter zit dat hun gwn video hebben bewerkt ????

 2. De AKP hoeft dit niet te doen, maar de AKP zal er ook op geen enkele manier iets aan doen om tegenstanders niet op deze manier politiek monddood te maken…

  het is wel opvallend. wie dit ook doet, het is nu net de vraag of de MHP sterk genoeg is om de AKP te verhinderen in haar eentje een parlementaire meerderheid te halen…

  uit de jaren 80 weten we (dat zijn feiten) dat de Amerikanen zich wel degelijk linksom en rechtsom bemoeien met de uitslag van verkiezingen in Turkije.

  Het hoeft geen Amerikaan te zijn, maar het kan ook een Turk zijn die bewust of onbewust meewerkt aan een plan dat (in de verte) juist deze belangen behartigd!

  Ik ben geen rechts, nationalist of religieus iemand, maar wat dit betreft geloof ik toch echt dat het eigenbelang van landen als Amerika en Israel enn of enkele EU landen niet schroomt voor anti democratische maatregelen, burgerdoden, oorlog, verdeel en heers. En de eigen publieke opinie hebben ze met succes doen geloven dat als je dit zegt, je je met complottheorien bezig houdt…

  Dat lijkt iop de grootste truc van de Duivel. Namelijk, dat ie de mensen heeft doen geloven dat ie niet bestaat! om het zo maar even te zeggen…

 3. Het lijkt me wel duidelijk dat “ZE ” een rol hebben gespeeld in het openbaar maken van dit alles , maar het neemt niet weg dat die mensen zelf, de fout in zijn gegaan .

 4. beste peter ik wist niet hoe ik je persoonlijk kon bereiken(dus dan maar even zo!)www.zaman.com onder:tum mansetler
  turkije,s populairste turkse journalist mehmet ali birand titel kurtler ve dindarlar en buyuk dusmandi

  dit was turkije jarenlang en nu is dat over
  dindarlar zijn aan de beurt en nu maar afwachten!!!zoals birzand dat zegt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here