ErdoÄŸan staat open voor debat kiesdrempel

5
5

Premier Recep Tayyip ErdoÄŸan van de regeringspartij AKP zei na aanhoudende kritiek van de oppositie voor het eerst dat discussie over verlaging van de kiesdrempel rond 2015 tot de mogelijkheden behoort. Voorwaarde is wel dat Turkije erin slaagt politieke stabiliteit te behouden. Dat meldt de Turkse nieuwssite Today’s Zaman.

De kiesdrempel van 10%, de hoogste in Europa, is omstreden omdat grote delen van de bevolking niet vertegenwoordigd dreigen te worden in het parlement.

5 REACTIES

 1. oh, hij wil wel praten hierover…

  de AKP had toch jaren geleden al beloofd deze drempel op te zullen heffen…(net als de andere partijen daarvoor trouwens)

  grappig!

 2. wat een kul; Erdogan die open staan voor een debat

  hij durft niet te debatteren met K.Kiliçdaroglu. en iedereen weet waarom.

 3. mijn mening is AkParti De beste partije van Turkije en zal ook blijven Kilicdaroglu belooft veel en maak veel praatjes maar ik weet zelf bijna zeker dat hij die praatjes niet waar kan maken. Hij zegt dat Recep tayip erdogan niks over economie weet, tja Daarom is turkije met 8% Precentaze omhoog gegaan en daarom heeft hij 8/9 jaar lang turkije geregeerd en dank zij hem is turkije nu moderner dan vroeger, en mensen maken rodolz allemaal over dat hij allemaal geld in zijn zakken stopt dit dat dit dat en dat hij dan op het laaste gaat stoppe en naar amerika gaat enzo omdat hij genoeg geld heeft Mensen word eens Wakker hij is ook een Mens die Salaris krijgt ik wil niet veel zeggen maar als julie jaloers zijn ga dan ergens anders haten bij een andere land en niet in turkije ergens anders word eens wakker man , oke erdogan maakt ook wel eens fouten maar dit is nou menselijk FOUTEN MAKEN IS MENSELIJK EN IEDEREEN ZAL OOK FOUTEN MAKEN NIEMAND IS HET BESTE ENZO, !!!!

 4. @ Murat

  Of Erdogan/AKP het beste is voor Turkije of niet is een andere topic. Dat is slechts een politieke mening en heeft weinig met een absolute waarheid te maken. Daar verschillen de meningen gewoon over. OOk de feitenrelaas die jij aanhaalt. Daar hebben we het daarom niet over in deze topic. Waar het hier om gaat is de Kiesdrempel…

  feit is dat hij deze kiesdrempel beloofde af te schaffen (ook hij gaf toe dat dit alles behalve democratisich is) nota bene, dat zei hij meerdere malen zelf, maar nu houdt hij het juist in stand. En iedereen weet waarom:

  nl: als de MHP de kiesdrempel niet haalt, worden de stemmen verdeeld over de partijen die de drempel wel halen, en zo komt hij aan een parlementaire meerderheid van 2/3e en kan hij de grondwet wijzigen…Als de MHP de kiesdrempel wel haalt, zal hij moeten onderhandelen met CHP en MHP. Dat komt niet goed uit. Dat zijn de feiten. En daarom vindt hier op dit punt gewoon kiezersbedrog plaats!

  over alle andere zaken hebben we het hier niet.

 5. 1;de hele arabische wereld is gek op hem!
  2:de perzen zijn gek op hem
  3;de meeste turken in tc zijn gek op hem
  4;west europese turken zijn gek op hem
  5;zaken mensen zijn gek op hem

  ALLEEN DE LOSERS ZIJN JALOERS OP HEM!!!!!!!!MUAHAHAHAHHAHAHAA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here