Giftige modderstroom dreigt in Turkije

1
6

In Turkije dreigt een ramp met een modderstroom vol zeer giftig cyanide. Eerder deze week brak een dijk van een afvaldepot van een zilvermijn. Het giftige goedje wordt nog tegengehouden door een andere dijk, maar ook daar loopt de druk op. Omwonenden vrezen een herhaling van de Hongaarse giframp die ruim een half jaar geleden ongeveer tien levens kostte.

Het probleem doet zich voor in het West-Turkse Kütahya, bij het bedrijf Eti Gümüs. Het bedrijf zegt binnen twintig dagen een noodbassin in gebruik te nemen en dat het gevaar definitief zal zijn geweken. Maar dorpsbewoners hebben voor de zekerheid hun huizen verlaten. Greenpeace riep zelfs op tot evacuatie van vier dorpen om mogelijke doden te voorkomen. Lees verder op Nu.NL.

1 REACTIE

  1. er zijn nog 23 van zuilke gifmeren in Turkije…wat blijkt, niet alleen de bestuurders slapen, ook de bevolking, tot dat het fout gaat…

    vandaar dat men het wel ok vindt dat er nog zoveel ‘cahil’ leven in dorpen…komt goed uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here