Turkije Instituut presenteert verkiezingsprogramma

0
12

Op 12 juni a.s. vinden in Turkije de verkiezingen plaats voor het Turkse parlement. Zo’n 50 miljoen kiezers beslissen hoe de 550 zetels van de Grote Nationale Assemblee van Turkije verdeeld worden. In de aanloop naar de verkiezingen is de grote vraag niet of maar hoe de AKP gaat winnen.

De regeringspartij lijkt vrijwel zeker van een overwinning, maar behoudt zij haar parlementaire meerderheid om voor de derde keer op rij zelf een regering vormen? In het zeer gepolariseerde Turkije is politieke slagkracht van groot belang voor de kwestie die na 12 juni op de agenda staat: de hervorming van de Grondwet, een erfenis van de militaire coup van 1980. Bovendien heeft premier Erdogan zijn zinnen gezet op het presidentschap, maar dan wel naar het Amerikaanse presidentiële model.

De komende maand schenkt het Turkije Instituut ruime aandacht aan de Turkse verkiezingen. In de eerste plaats op de website: vanaf vandaag is het Verkiezingsdossier te raadplegen, met achtergronden, partijprofielen en analyses van het laatste nieuws. Het dossier is in zijn geheel te downloaden van de site. Daarnaast organiseert het Turkije Instituut een aantal activiteiten rondom de verkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here