Turkije pakt 35 mensen op voor banden met PKK

2
2

De politie in Turkije heeft zo’n 35 mensen ingerekend die verdacht worden van het onderhouden van banden met Koerdische rebellen. De verdachten werden opgepakt in de overwegend Koerdische stad Hakkari. Dat heeft het Turkse persbureau Anatolia maandag gemeld schrijft nieuws.nl.

Tientallen Koerdische activisten, onder wie een aantal gekozen burgemeesters, staan al terecht voor lidmaatschap van de Democratische Confederatie van Koerdistan, een beweging die volgens aanklagers banden heeft met de Koerdische Arbeidspartij PKK.

De verdachten verwerpen de aanklachten en zeggen dat zij alleen opkomen voor de rechten van Koerden

2 REACTIES

  1. als Hakkari een overwegende koerdische stad is dan is Hilversum en Utrecht een overwegend Duitse stad, Den Haag een overwegend Poolse stad, Rotterdam een overwegend Turkse stad, Amsterdam een overwegend Surinaams en Marokkaanse stad, Parijs overwegend Afrikaans en Algerijns en New York een overwegend Latino en Afrikaanse stad etc..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here