Bulgarije wil hek tegen mond- en klauwzeer Turkije

1
35

Bulgarije gaat een hek aanleggen langs de grens met Turkije om de verspreiding van mond- en klauwzeer te voorkomen. Dat heeft de Bulgaarse regering donderdag aangekondigd meldt Novum Nieuws. Volgens de regering wordt het hek 210 kilometer lang en moet het in oktober voltooid zijn. Tijdens de Koude Oorlog was de Bulgaarse grens afgesloten met een hek van prikkeldraad, dat in 2004, toen het land lid werd van de NAVO, grotendeels werd verwijderd.

Bij recente uitbraken van mond- en klauwzeer in het zuidoosten van Bulgarije moesten bijna duizend dieren worden geruimd. Het vermoeden bestaat dat wilde dieren uit Turkije de ziekte hebben overgebracht.

1 REACTIE

  1. nou nou zeg bulgarije heeft altijd van die onrechte opmerkingen tegen turkiye !! ik denk dat hele europa weet dat bulgarije hoog risico land is voor de hepatitis b en c, ! als je hepatitis in wikipedia een kijkt kom je erachter,turkiye moet gewoon de grans sluiten vindt ik iedereen wordt door bulgaren besmmet met hepatitis, de bulgaarse vrouwen zouden alles voor over hebben om de grens over te komen zo dat ze in turkiye ilegaal hoerehandel in willen gaan omdat er veel geld in zit…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here