Hiddink: ’te veel Turkse passie is valkuil’

2
1

De thuiswedstrijd van Turkije vanavond tegen Oostenrijk is nog niet beslissend voor de EK-kwalificatie, maar winst is noodzakelijk voor de ploeg van Guus Hiddink. Hij is vooral bang dat er met te veel passie wordt gespeeld door het opzwepende enthousiasme van de Turkse supporters in het altijd kolkende stadion van Fenerbahce, meldt het AD vandaag. Hij noemt dat ‘een valkuil’.

Thuis spelen is een groot voordeel door de enorme steun van van de Turkse supporters, maar het kan volgens Hiddink ook een nadeel zijn. ,,We weten allemaal dat Turks voetbal in veel gevallen en voor een groot deel gebaseerd is op emotie. Als de spelers daarin meegaan, kan dat in ons nadeel werken. Natuurlijk houden we van de atmosfeer en van de passie op het veld, maar de spelers moeten tegelijkertijd ook heel slim zijn.”

Lees verder in het Algemeen Dagblad. Zie ook Hiddink: ‘Twee keer winnen anders ontslag’.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here