NAVO-commandant in Turkije

4
7

De hoogste militaire bevelhebber van de NAVO, de Amerikaan James Stavridis, heeft donderdag in Ankara gesproken met Turkse militaire leiders. Het onderhoud stond in het teken van het vliegverbod boven Libië en de rol die de NAVO bij de naleving van het verbod speelt. Dat meldt Novum Nieuws.

Na de aankomst van Stavridis in Turkije woensdagavond sprak de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu met de Amerikaanse commandant over operaties in Afghanistan, Irak en Libië. Ook belde de minister die avond met de secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen, met de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton en met de Britse minister van buitenlandse zaken William Hague.

Een flottielje van de NAVO begon woensdag met patrouilles voor de kust van Libië. Turkije heeft toegezegd vier oorlogsschepen te leveren. Het Turkse parlement stemt hier donderdag over.

4 REACTIES

 1. Turkije bezwijkt onder de grote druk van zowel grootmachten als ook de opinie van bijna de hele wereld. Nu kan het niet meer gaan om vage toesparken als ‘ bevriend volk’ of over onbesproken eigen belangen in de bouw sector in Libie. Dit gaat om het volk van Libie. Ook al is het een discuyabele keuze de ‘opstandelingne’ te steunen. Nota bene de wereldgemeenschap die openlijk partij kiest in een burgeroorlog. waarom niet in Yemen, Syrie, Saudie Arabie, Gabhrein, China, Tibet? daar worden ook mensen vermoord die democratie willen…

 2. hatice het valt me op d je steeds Turkije bekritiseerdt. Meisje als je niet van Turkije houdt wat doe je zo moeilijk verander je naam of zo of ga nooit meer naar Turkije. Niemand za er wakker van liggen hoor.

 3. @ Yusuf,

  het feit dat Turkije op vele vlakken überhaupt bekritiseerd kan worden zegt veel over de transparantie van de politiek. Een gesloten systeem kan immers niet bekritiseerd worden.

 4. het systeem wordt verdedigd door gesloten types als Yusuf…

  Yusuf, waar in dit stukje zie jij kritiek op Turkije?

  wat is kritiek en wat is Turkije? machthebbers vertegenwoordigen wat mij betreft geen Turkije. Turkije is veel meer dan de militairen of de politici.

  sorry, maar ik vind je reactie dan ook toepasselijk voor een 18 jarige die algemene, logische kritiek met argumenten interpreteert als een persoonlijke aanval op ego.

  By the way; ik woon en werk in Turkije en in NL. Ik denk dat ik dat dan ook wel mag bedenken en zeggen. Dat jij dat als ongewenste kritiek ziet zegt meer over jou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here