Israël bevreesd voor Turkse satelliet

4
1

De ene rel tussen Turkije en Israël is nog niet voorbij of de volgende dient zich al weer aan. Aanleiding tot het laatste conflict is het voornemen van Turkije om in 2013 de Göktürk satelliet in omloop te brengen. Dit fraaie stukje techniek is in staat foto’s met een hoge resolutie te maken. Voor dit project, met een budget van 250 miljoen, is Turkije in zee gegaan met de Italiaanse onderneming Telespazio, terwijl ook Frankrijk erbij betrokken is.

Israël is daar niet blij mee. Daar ziet men het geenszins zitten dat de Turken in de nabije toekomst haarscherpe foto’s van Israëlisch grondgebied kunnen maken. In een poging de Turkse plannen tegen te houden is de zionistische staat daarom een diplomatiek offensief begonnen, onder andere gericht op Frankrijk. Premier Erdogan is daar op zijn beurt geïrriteerd over. Hij merkte recentelijk op dat Israël al jaren satellietopnamen maakt van Turkije en vraagt zich af waarom het omgekeerde een probleem zou zijn.

Het ligt voor de hand waarom Israël een probleem heeft met de Göktürk satelliet. Per slot van rekening heeft men daar het een en ander te verbergen. Zoals de nucleaire faciliteiten in Dimona, waar een heel aardig arsenaal kernwapens achter de hand wordt gehouden. Of het Israel Institute for Biological Research (IIBR), dat door specialisten die het weten kunnen wordt gebruikt voor de ontwikkeling van chemische en biologische wapens.

Dat Israël over dergelijke massavernietigingswapens beschikt willen de zionisten niet weten voor de rest van de wereld. Daarom wordt het uiteraard niet op prijs gesteld wanneer Turkije kiekjes gaat maken die het bestaan daarvan verder zouden kunnen bevestigen. De Israëlische atoombommen in Dimona liggen weliswaar diep onder de grond opgestapeld, maar kennelijk niet diep genoeg voor Israël om enig risico te nemen.

(Peter Edel)

4 REACTIES

  1. Nogal flauwelkul. Dat van Dimona is immers wel uitgekauwd, foto’s daarvan zullen geen nieuws opleveren.

    Israel zal zich meer zorgen maken over de informatie over militaire manouvres.

  2. Aardig dat Likoed Nederland toegeeft dat Israël over kernwapens beschikt. Officieel ontkent de Israëlische regering dat namelijk nog altijd. Er wordt dan ook nog altijd van alles en nog wat geheim gehouden. Anders zou men internationale verdragen over kernwapens wel ondertekenen en de nucleaire shit in Dimona openstellen voor inspectie. Verder schreef ik niet alleen over Dimona, maar ook over het IIBR in Ness Ziona, waar veel minder over bekend is.

  3. Wat denken ze wel niet? Moet Turkije stoppen met het bouwen van de satelliet omdat een land op de wereld niet wil dat de waarheid naar boven komt? Toe nou…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here