Turkse premier hekelt rapport Europarlement

1
1

De Turkse premier Tayyip Erdogan hekelt een rapport van het Europees Parlement waarin staat dat de situatie rondom persvrijheid en vrouwenrechten in Turkije “verslechterd”. Erdogan vindt dat het rapport is gemaakt door mensen die het land niet kennen meldt NRC Handelsblad. In de afgelopen weken werden 27 journalisten opgepakt.

Het Europarlement stelt dat deze recente arrestaties van journalisten het vertrouwen in de Turkse rechterlijke macht en de naleving van de democratische beginselen schaadt. Maar volgens Erdogan zijn de journalisten opgepakt omdat ze worden verdacht van terrorisme en niet vanwege hun verslaggeving.

Lees verder in het NRC Handelsblad.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here