Duitse minister bekritiseert Erdogan

2
1

De Duitse minister Westerwelle van Buitenlandse Zaken heeft scherpe kritiek op uitspraken van premier Erdogan van Turkije. Erdogan riep Turken in Duitsland op de kinderen eerst Turks te leren en dan pas Duits. Tijdens een toespraak in Düsseldorf zei premier Erdogan ook dat Turkse immigranten moeten integreren, maar hun identiteit niet moeten verliezen.

Minister Westerwelle zei in een reactie dat het leren van de Duitse taal de sleutel tot integratie is. “Kinderen die hier opgroeien moeten allereerst Duits leren. Anders kunnen ze niet meekomen op school en hebben ze minder kansen”, aldus de Duitse minister.

2 REACTIES

  1. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het leren van je eigen moedertaal het aanleren van een tweede vreemde taal niet nadelig beinvloedt.

  2. ” Anders kunnen ze niet meekomen op school en hebben ze minder kansen”

    wat een bulshitt. ik ben hier in nl geboren, mijn eerste woord was ALLAH, en ben een manager.

    dat de duitsers zelf discrimineren is een ander verhaal!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here