Regering Turkije tegen sancties Libië

1
7

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan wil geen sancties tegen Libië. Die zouden alleen de onschuldige bevolking treffen en het regime van Muammar Kaddafi ongemoeid laten. Dat liet hij zaterdag weten op tv. Erdogan denkt dat wereldmachten de sancties alleen willen opleggen om hun oliebelangen veilig te stellen.

De VS besloten vrijdag geld van de familie Kaddafi te blokkeren. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties overlegt ook over maatregelen. „We roepen de internationale gemeenschap op om de crisis in Libië niet te benaderen met overwegingen over olie, maar met geweten, rechtvaardigheid en universele menselijke waarden”, zei Erdogan. „De trots van de volken in het Midden-Oosten en Afrika is al genoeg geschonden door de dubbele moraal die al decennia geldt.”

Erdogan had vrijdag telefonisch overleg met de Amerikaanse president Barack Obama.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here