Economische missie naar Turkije

1
4

Van 20 t/m 25 maart 2011 organiseert NL EVD Internationaal een economische missie naar Turkije. Deze reis naar Ankara, Istanbul en Izmir staat onder leiding van Chris Buijink, Secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het doel van deze missie is om Nederlandse bedrijven te koppelen aan Turkse bedrijven en overheden.

Dit gebeurt in de vorm van matchmaking; individuele afspraken met potentiële Turkse counterparts. Gedurende de reis vinden ook collectieve activiteiten plaats waarbij de deelnemers geïnformeerd worden over de ontwikkelingen van de Turkse markt. Verder staan een rondetafelbijeenkomst over innovatie, een energieseminar en een seminar voor de zuivelsector op het programma. Tijdens officiële recepties en diners bestaat de mogelijkheid nieuwe contacten op te doen en bestaande banden aan te halen.

Turkije heeft zich snel hersteld van de mondiale financiële en economische crisis. Het land ontwikkelt zich tot een sterke, economische mogendheid. Zo groeide de Turkse economie in het eerste kwartaal van 2010 met maar liefst 11,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. En gaf het tweede kwartaal een groei aan van 10,3 procent. Verwacht wordt dat de gemiddelde groei van 2010 rond de 9 procent zal zijn. Groeicijfers waarmee Turkije zich kan meten met landen als China, India en Brazilie.
Ook de Nederlandse im- en export ondervindt positieve gevolgen van deze ontwikkeling. De eerste negen maanden van 2010 maakten deze een sterke groei door. Verwacht wordt dat de Nederlandse export naar Turkije in 2010 een nieuw record van 4 miljard euro heeft gehaald.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here