Zorgen over Turks-Nederlandse jeugd

2
4

De positie van Turks-Nederlandse jongeren in de Nederlandse samenleving is zeer zorgwekkend. Dat stellen tien Turkse Nederlanders onder wie pedagogen en onderzoekers in een manifest in de Volkskrant. Volgens hen is er een groeiende groep jongeren met psychische problemen en keert een deel zich helemaal af van de Nederlandse samenleving.

Daardoor dreigen ze in een maatschappelijk isolement te raken. Ook zijn er jongeren die steeds conservatiever denken over de islam. In het manifest staat dat steeds meer Turkse jongeren het gevoel hebben “tweederangs burgers” te zijn en dat ook te zullen blijven.

Lees het manifest in De Volkskrant.

2 REACTIES

  1. Na de 2e Wereldoorlog moest Nederland herbouwd worden. De Turkse gastarbeiders hebben de grootste bijdrage geleverd aan de economie en de wederopbouw van Nederland. Ze hebben keihard gewerkt, terwijl de Nederlanders te lui waren om te gaan werken. Bovendien zijn ze massaal op een laffe wijze gevlucht naar Canada, Australie en Nieuw-Zeeland. Typisch Nederlandse mentaliteit: eerst goed gebruiken en weggooien. Nu de ” klus ” geklaard is, maakt men zich zorgen over de Turken en zijn het opeens uitkeringstrekkers geworden. Turken hebben het verdient om uitkering te trekken. Nederlanders niet. Ik schaam mij dood, omdat ik een Nederlander ben. Ik ken genoeg jongeren, die buitengewoon hoog opgeleid zijn en jongeren die buitengewoon goed gemotiveerd zijn om te gaan werken en die dag in dag uit sollicitaties verrichten. Desondanks worden ze afgewezen. Logischerwijs ga je dan nadenken. Als ik geen eerlijke kans krijg, dan ga ik mijn eigen kansen zelf creeren. Dan worden ze een succesvolle ondernemer. Ik ben benieuwd wie deze onderzoek heeft gehouden ? Heeft men ook een onderzoek gedaan naar Nederlandse probleem jongeren ?

  2. Voor minder dan € 1000 kun je voor de NL- wet je voor- en achternaam veranderen. Als je wilt. Je krijgt dan een NL-pas met een NL voor- en achternaam. Voor de Turkse wet behoudt je je oude voor- en achternaam en paspoort. Twee verschillende namen en 1 en dezelfde persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here