Turkse familie moord om erfenis

0
26

De in Nederland wonende Turkse man, die zijn broer, diens vrouw en hun twee dochters heeft vermoord, deed dat vanwege een ruzie met zijn broer over de grond die ze van hun vader hadden geërfd. De man werd vrijdag op een vliegveld in Turkije aangehouden. Hij stond op het punt terug te vliegen naar Nederland, waar hij als expat verblijft.

De man, Yakup Y. die al jaren in Nederland woont, schoot zijn 47-jarige broer tijdens een vechtpartij dood. Daarop volgden zijn 42-jarige schoonzus, zijn gehandicapte 18-jarige nichtje en zijn 12-jarige nichtje. Daarna zou hij hebben geprobeerd het huis in brand te steken, maar de 21-jarige zoon van de broer die thuiskwam wist de vlammen volgens de Turkse krant Hürriyet te doven.

Volgens NRC correspondent Bram Vermeulen in Istanbul ontstaan in Turkije vaak ruzies over erfenissen binnen families. “Erfenissen zijn in Turkije bijzonder slecht geregeld. Na je dood kan je testament alsnog omgegooid of niet uitgevoerd worden, dat komt door de onduidelijk omschreven wetten. Ruzies ontstaan veelal als mensen bezwaar maken en hun deel willen opeisen. Het is heel kostbaar om dat voor de rechter uit te vechten. Soms drijft dit mensen tot wanhoop” aldus Vermeulen in NRC Handelsblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here