Turkije wil betere band met Israël

5
2

Turkije wil een betere band met Israël, heeft de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu gezegd. Israël moet echter wel excuses aanbieden en schadevergoeding betalen voor de dodelijke aanval op een scheepskonvooi met hulpgoederen voor de Gazastrook. “Wij hebben de intentie om vrede te sluiten met Israël. Wij zijn voor vrede met alle landen”, zei Davutoglu in een gesprek met journalisten in Istanbul, aan de vooravond van de terugkeer van het in mei aangevallen schip Mavi Marmara.

Maar, voegde hij eraan toe, ‘er zijn Turkse burgers in internationale wateren gedood, niets kan deze waarheid verhullen. Wij willen onze betrekkingen bewaren én opkomen voor onze rechten. Als onze vriendschap met Israël moet voortduren, dan moet het verontschuldigingen en compensatie aanbieden.”

Israël denkt er niet over om excuses aan te bieden. Minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman zei dat Turkije zich moet verontschuldigen voor ‘ondersteuning van terrorisme’.

5 REACTIES

 1. De jong Turken

  vergeet nooit vriend in Turkije leven er miljoenen Turkse joden het is ook hun land geworden liever een jood in mijn land dan een arabier die gewen pas een mes steek in de rug en dan nog terwijl De Turkse soldaten slapen chek maar is na

 2. erhan kurkun…

  miljoenen joden in Turkije????????????hoe kom je erbij…hun aantal is niet meer dan 25000. de overgrote meerderheid is weggegaan nadat Turkije de Varlik invoerde om alle niet moslims een oor aan te draaien, weg te pesten en ten gronde te richten. Er is geen enkele turkse historicus die dat nog ontkent. wordt es wakker…en hou op met je pseudo Turks nationalistische invulling van de feiten en de geschiedenis…

 3. Israil uluslararasi sularda T.C. vatandaslarini öldürdü, gemiyi kendi limanina geçirip yargilayarak gözdagi verdiler. ”sikiysa gel birsey yap gibisine” AKP liler ”BM Israili kinadi” diye hiçbir degeri olmayan sözler ile ”basarili” olduklarini savundular. varsin BM kinasin dursun, israili.. hersey hala ayni sekilde devam etmektedir.

  (ex)MHP> (yeni)AKP zihniyetli insanlarin çakma gurur, ve imanlari oldugu için gerçekleri inkar edip hatta TAM TERSINDEN(100% yalan) a inanip kendilerini, hem saf egitimsiz cahil halki kandirirlar.

 4. baska örnek:
  Amerikan askerleri Türk özel timi askerlerinin basina çuval geçirip Türkiye’yi rezil edip gözdagi verdiler Irakta.. bunun intikami Kurtlar Vadisinde alindi, aliniyor.. ve kendilerine Osmanli Torunu diye ortada gezen ”türkler” bununla seviniyorlar. sanli ceddim dedem.. dinimiz islam amin felan filan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here