‘Ten onrechte regels voor Turken aangescherpt’

0
4

Nederland heeft in 2001 ten onrechte de immigratieregels voor Turken aangescherpt. Volgens een uitspraak van het Europese hof van justitie mocht Nederland in 2001 de eisen voor een verblijfsvergunning na een echtscheiding niet veranderen. Minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) gaat het vonnis bestuderen, meldt zijn woordvoerder.

Sinds 2001 moeten Turken drie jaar getrouwd zijn geweest met iemand met een permanente verblijfsvergunning als ze na een scheiding in Nederland willen blijven. Voor 2001 lag deze periode nog op een jaar. Volgens het hof mocht dit niet worden aangepast, omdat in 1980 al met Turkije is afgesproken dat aan Turken geen nieuwe beperkingen mogen worden opgelegd op het gebied van migratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here