Studenten in Turkije protesteren tegen politie

0
4

Studenten in Turkije hebben woensdag een parlementariër belaagd met eieren toen hij een bezoek bracht aan de Universiteit van Ankara. Assistenten van de parlementariër, Burhan Kuzu, moesten hem beschermen met paraplu’s tegen het spervuur van eieren. Dat blijkt uit beelden van Turkse media meldt Novum Nieuws.

De studenten wilden met de eierregen hun onvrede uiten over het harde optreden van de politie afgelopen weekeinde tijdens een ander protest. Bij dat protest gingen studenten de straat op om te protesteren tegen een bespreking van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan en rectoren van Turkse universiteiten over het collegegeld. De studenten eisen dat de collegegelden worden afgeschaft en willen dat de universiteit niet langer onder invloed staat van de regering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here