‘Turks-Nederlands ondernemerschap floreert’

1
1

Het aandeel van niet-Westerse (waaronder Turks-Nederlandse) ondernemers in de groep van etnische ondernemers is in de periode 2000 – 2007 gestegen van 34 naar 40 procent. Dat blijkt uit cijfers uit een nog te verschijnen rapport van het onderzoeksinstituut EIM over etnisch ondernemerschap. Uit het onderzoek blijkt ook dat de tweede generatie etnische ondernemers veel hoger is opgeleid, meer winst maakt en ondernemingen leidt die kwalitatief sterker zijn.

Minister Verhagen maakte de cijfers maandagavond 29 november 2010 bekend tijdens een bijeenkomst voor Turks-Nederlandse ondernemers in Den Haag. `Het Turks-Nederlandse ondernemerschap floreert. U bevindt zich zich in een unieke positie, pakt volop kansen, pioniert, schept banen en helpt de Nederlands-Turkse banden te verbeteren,’ zei Verhagen maandagavond op de bijeenkomst waar hij sprak op uitnodiging van de Turks-Nederlandse ondernemersvereniging HOGIAF.

Turkije kent een economie met indrukwekkende groeicijfers. De economie van het land groeide in het 1e kwartaal van 2010 met 11,7 % en in het 2e kwartaal met 10,3 % ten opzichte van dezelfde periode in 2009. ‘Als de Nederlandse export naar Turkije in hetzelfde tempo blijft doorgroeien als in de eerste drie maanden van dit jaar, dan bewegen we ons heus naar een nieuw record,’ aldus Verhagen.

1 REACTIE

  1. de spectaculaire groei is niet recht evenredig te koppelen aan koopkracht en werkgelegenheid. Bruto groeicijfers zeggen ook weinig in vergelijking tot de realiteit. dat is de donkere zijde van de medaille waar weinig mensen over spreken helaas. Deze groei is goed, maar wie profiteert er nou?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here