PVV: geen militairen met dubbel paspoort

8
8

Als het aan de PVV ligt, mogen mensen met een dubbel paspoort niet meer worden aangenomen als militair bij Defensie. Volgens de anti-Islam partij kan het gevaarlijk zijn om militairen aan te nemen die een dubbele nationaliteit hebben, omdat zij mogelijk aan twee landen loyaal zijn. Dat stelde PVV-Kamerlid Marcial Hernandez vandaag voor tijdens een Kameroverleg met minister Hans Hillen (Defensie, CDA)

De PVV’er noemt als mogelijk probleem dat iemand die de Turkse nationaliteit bezit, ook in Turkije dienstplicht heeft. Ook Turkse Nederlanders die bij de landmacht zitten, moeten hun dienstplicht in Turkije nog vervullen.

Minister van Defensie Hans Hillen vindt het niet bezwaarlijk dat er bij de krijgsmacht militairen met een dubbel paspoort rondlopen. Militairen worden gerekruteerd op geschiktheid en niet op het aantal paspoorten, zei hij tijdens het overleg.

Lees verder op Nieuws.nl.

8 REACTIES

 1. ik zei toch…

  eerst gaat het over loyaliteit van politici, straks militairen, rechttbanken, notarissen, advocaten, politie, directeuren, journalisten, brandweer en noem maar op…

  in principe moet je mensen met een dubbele nationaliteit gewoon vrezen…

  maar ik zeg dit: ook met alleen maar een Nl paspoort moet je ze vrezen PVV. ook zonder paspoort zopu ik nog een Turk blijven. wat doe je dan met iemand als mij? wegsturen….

  prima, weten we gelijk wat jou idee van de westerse beschaving is!

 2. wacht ff

  marcial hernandes; De pornobaron die veel geld verdiende in Hongarije (en daar werd veroordeeld tot een hoge boeten) en in NL mede athleten en sporters aanviel zegt dit?

 3. @Gadamer

  pek katilmiyorum sana desem sasirmassin sanirim 🙂

  vatan dedigin milli veya meta bir kavram degil sadece, sadece duygusal veya sadece siyasi edebi veya sadece tarihsel olarak baktigimizda cok kisitli bir vatan ve aidiyet anlami oluyor bu, ki vatanin (mutlak degisken) anlamini milli/milliyet ve kultur, zaman, tarih disinda yasayan, yasanan, pratik gerceklerde belirler…orda yasayan insanlarin o topraklarla bagindanda olusuyor. Sadece aidiyet degil bunu belirleyen, gelecek ve bag cok daha anlamlara yol acabiliyor…

  hollanda 3. nesilin pek tabi vatanidir. 4. 5. 6. 7. nesile gelince ne diyeceksin sadece tahmin edebilirsin, ama o insanlar bunu nasil yasayacak, algilayacak zaman gosterecek…

  bence 3 nesil burda dogmus buyumus insanlarin vatani sadece turkiye diye bir sey diyemeyiz. burasida vatan, orasida…zaten sorunda bu…

  kimi turkler sadece orasini vatan olarak algiliyor ve gosteriyor. Zaten PVV deki tiplemelerin ornek gosterdigi ve genelleme yaptigida bu kisilerden kaynaklaniyor…

  vatanim sadece turkiye diyen turklerle, pvv’ den turklere aslinda guven olmaz diyen hollandalilar bu konuda birlesiyor…maalesef!

 4. Hadise,

  Ik ben het gedeeltelijk met je eens Ik begrijp ook wel dat men regels wil stellen. Maar dat er opeens een discussie ontstaat over loyaliteit begrijp ik gewoon niet.

  Men vraagt zich namelijk niet af waarom een soldaat van allochtone komaf en 2 paspoorten bereid is zijn leven voor Nederland te geven.

  Hij voelt zich kennelijk zo met Nederland verbonden dat hij bereid is om zijn leven voor Nederland te geven. Het is namelijk ook zijn land. Het land waar hij wellicht geboren en opgegroeid is. Zijn intenties zijn zuiver en hij is loyaal naar Nederland en haar bevolking.

  Je zou hem eerder moeten bedanken voor zijn inzet dan dat je zegt dat hij niet loyaal is.
  Want dat is nou juist de doodsteek voor integratie.

  Dit is namelijk dezelfde zinloze discussie die bij sollicitaties wordt gevoerd als er vrouwen of allochtonen betrokken zijn. Dan gaat het opeens over of de sollicitant goed genoeg is.

  Dat vraag je je toch ook niet af als een blanke Hollandse man solliciteert. Misschien heeft deze man wel de iq van een wastafel.

  Kwaliteit heeft ook kleur en dat geldt zeker ook voor die soldaat.

 5. ihsan,

  ik ben het volledig met je eens, en iets anders staat er ook niet in mijn post. dus dan ben je het toch ook met mij eens. omdat je zegt ‘gedeeltelijk’ vraag ik me af voor welk deel je het dan niet met me eens bent 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here