KNVB: ‘Turks elftal blijft welkom’

1
53

De KNVB ziet geen reden om Turkije voorlopig niet meer uit te nodigen voor oefenwedstrijden. Ondanks het wangedrag van sommige supporters eergisteren in de Amsterdam ArenA blijft het land gewoon op het lijstje met mogelijke opponenten staan. Dat zegt Renske Bruinsma, woordvoerster van de KNVB, in gesprek met Spits.

Tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Turkije werd er diverse keren vuurwerk op het veld gegooid en werd er ‘gespeeld’ met een laserpen. “Het was heel bijzonder dat er zo veel supporters van de uitspelende partij aanwezig waren en in het begin voor een goede sfeer zorgden. Maar het gooien van vuurwerk kan echt niet door de beugel. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als iemand door zo’n fakkel wordt geraakt” aldus Bruinsma.

“Maar we moeten het niet groter maken dan het is. Het is een kleine groep geweest die vuurwerk heeft afgestoken en gegooid. Het is niet zo dat de Turkse fans (in totaal 20.000) zich massaal hebben misdragen, integendeel. Daarom zien wij geen reden vergaande maatregelen te treffen en Turkije niet langer uit te nodigen” aldus de woordvoerster van de KNVB in de krant.

1 REACTIE

  1. en zo is het maar net!

    overigens vraag ik me af of deze reactie er ook was geweest als 10 (laten we zeggen) frane fans zich hadden misdragen, of britse? ik kan me namelijk herinneren dat er wel met meer werd gegooid (en niet alleen maar dat) in eerdere wedstrijden. hoe dan ook, opgeblazen is het al een beetje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here