Voorlichting over zwangerschap en bevallen in het Turks

2
25

Het BovenIJ ziekenhuis start met een serie voorlichtingen in de eigen taal. Een avond met informatie over een gezonde zwangerschap en de bevalling, speciaal voor vrouwen die Turks spreken. Op dinsdag 23 november is van 19.30 tot 21.30 uur de eerste voorlichting in het Turks. Initiatiefneemster is Hatice Uz, verloskundige in het BovenIJ ziekenhuis (foto).

Uit ervaring weet zij dat taal van groot belang is voor een goede overdracht van informatie. De zwangerschap is een periode waarin vrouwen veel vragen hebben en op zoek zijn naar informatie. Als thuis dan de voertaal Turks of Arabisch is kan het zijn dat belangrijke onderwerpen onvoldoende begrepen worden. Reden voor Hatice Uz om samen met de zorgconsulentes Ouafa Rhaouti (Arabisch) en Fatma Hotaman (Turks) informatiebijeenkomsten in de eigen taal te organiseren. Op 23 november is de eerste bijeenkomst in de Turkse taal. In 2011 volgen er twee avonden in zowel de Turkse als Arabische taal.

Op dinsdag 23 november wordt de avond gevuld met advies en praktische tips over een gezonde zwangerschap. Vrouwen die meer willen weten over zwanger zijn en bevallen en Turks spreken zijn van harte welkom. In de eigen taal krijgen zij meer informatie over verpleegkundige zorg en praktische zaken rondom bevallen in het ziekenhuis. Een lactatiekundige is aanwezig om alles te vertellen over het geven van borstvoeding Na de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen. Kijk voor meer informatie gerust eens op www.bovenij.nl.

2 REACTIES

  1. Ik ben toevalligerwijs op deze website beland. Maar deze site staat nu in mijn bookmarks. Zo zie je maar weer eens dat lang zoeken zich altijd uitbetaald…

  2. Het gaat ver, maar het initiatief is goed.
    Laten wij als Turk niet vergeten dat we wel in Nederland wonen. Dat mijn ouders de Nederlandse taal niet makkelijk leren of beheersen is tot daar aan toe, maar onze generatie mag (moet) dit wel doen. Dat is mijn mening.

    Özlem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here