Iran wil kernprogramma bespreken in Turkije

3
4

Iran is bereid om snel in Turkije te spreken over haar controversiële kernprogramma. De Iraanse minister Manouchehr Mottaki van Buitenlandse Zaken heeft dat zondag gezegd. De zes westerse landen die bezorgd zijn over het Iraanse kernprogramma hadden gesprekken voorgesteld in Wenen op 15 en 16 november. Iran had gemeld dat het open stond voor het idee, maar had formeel niet ingestemd.

”We hebben onze Turkse vrienden verteld dat we het eens zijn om deze gesprekken in Turkije te houden”, zei Mottaki tijdens een persconferentie. Hij voegde eraan toe dat de plaats, datum en agenda nog niet zijn vastgesteld.

Iran zegt zelf kerncentrales te bouwen, maar het Westen vreest dat de streng-islamitische republiek werkt aan een kernbom. Dat kan extra riskant zijn, omdat Iran tamelijk vijandig staat tegenover het Westen.

3 REACTIES

 1. en het westen tegenover Iran sinds 1979 met een geheel niet acceptabele ILSA act door de VS die alle buitenlandse investeringen boven de x dollar in Iran door welke land dan ook eenzijdig verbiedt! en dat al nog ruim voordat er uberhaupt sprake was van een al dan niet bestaand kernprogrogramma door Iran…

 2. De usa De eu zullen hunen stemme altijd tegen turkije en voornamelijk islamitische landen doen uiten.. Iran en Turkije moeten gewoon zaken kunnen doen.

 3. zaken doen wel ja…

  maar visum opheffen, dat ging wat mij betreft te makkelijk en te snel…

  Ik ben geschrokken van het aantal arabieren en iraniers in istanbul die de sfeer er niet leuker op maken…in een restaurant wilde een man perse ergens nders zitten omdat er een tafel naast kwam waar (turkse mannen en vrouwen) alcohol dronken. hij maakte daar behoorlijk wat heisa over. omdat het een traditioneel turkse restaurant zou zijn, zou daar geen alcohol moeten worden gedronken en zeker niet door halfnaakte vrouwen (ze had alleen maar blote schouders by the way…

  en dit neemt steeds meer toe…

  Turkije verarabiseerd en islamiseert beetje bij beetje onder het mom van geld verdienen, internationale contacten en zogenaamd opkomen voor mensenrechten in gaza…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here