Verkiezingen Turkije in tweede week van juni

3
6

De Turkse regering wil de algemene verkiezingen in de tweede week van juni houden, heeft premier Recep Tayyip Erdogan dinsdag gezegd. Turkije gaat gewoonlijk op zondag naar de stembus, dus vinden de verkiezingen waarschijnlijk 12 juni plaats. De precieze datum wordt vastgesteld door de Turkse kiesraad.

De AK-partij van Erdogan mikt op een derde regeertermijn. De partij kwam in 2002 aan de macht. De regering-Erdogan voerde in september een reeks grondwetshervormingen door die brede steun kregen van de bevolking.

3 REACTIES

  1. ook nu zullen ze de verkiezingen winnen. Zij het niet zo overtuigend als de vorige keer…

    bij gebrek aan een geloofwaardige republikeinse partij als oppositiepartij en aan een te magisch denkende nationalistische partij, en het niet bestaan van volwaardige linkse oppositie, zal dit weer zo aflopen

  2. jaa ze gaan zeker winnen op dit moment is er geen alternatief en dit is de enige partij tot noog toe in turkije die een heel groot deel vam het volk aanspreekt uit alle lagen van de bevolking

  3. Onzin Erdogan verliest deze keer. Uit Polls komt CHP nu met 60% tot 70%. Als die weer wint moet er gvd maar een coup komen….

    Leger had al LANG moeten ingrijpen .. maar Erdogan is slim met zn vieze zaakjes en “Ergenekon” sprookjes. Hij beschuldigt het halve leger van BS laat ze opsluiten ondertusse in de naam van democracy “kurd acilimi etc” zorgt die er voor dat zijn regering zelfs de rechters etc kan kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here