Familie mag lichamen niet begraven in Turkije

0
2

De lichamen van de Turkse broers Ugur en Suleyman Aygun, die in september in het Belgische Meulebeke werden vermoord, liggen 45 dagen na hun dood nog altijd in het crematorium, ook al wil hun familie hen in Turkije begraven. De familie wil de broers volgens traditie in Turkije begraven, maar dat mag niet van de Kortrijkse onderzoeksrechter.

Volgens de woordvoerder van het parket van Kortrijk hanteert het parket een regel die in alle moordzaken wordt gehanteerd, zo meldt Het Laatste Nieuws. “De lichamen van de slachtoffers in moordzaken moeten bereikbaar blijven, voor het geval er extra onderzoek nodig mocht blijken. Dat betekent dat de lichamen niet gecremeerd mogen worden. En ook dat ze niet overgebracht mogen worden naar Turkije”, luidt het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here