PKK ontkent schuld aan aanslag in Istanbul

2
2

Rebellen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK hebben ontkend verantwoordelijk te zijn voor de zelfmoordaanslag in Istanbul, waarbij zondag 32 mensen, onder wie vijftien politieagenten, gewond raakten. Dat meldt Novum Nieuws vandaag. De PKK liet tevens weten een unilateraal staakt-het-vuren te hebben verlengd tot de zomer van 2011. Het vorige liep zondag af.

Turkije heeft een onderzoek ingesteld naar de aanslag, maar wil nog niet zeggen wie verdacht wordt. Niet alleen Koerdische rebellen, maar ook islamitische en linkse extremisten hebben in het verleden aanslagen gepleegd in Turkije.

2 REACTIES

 1. ik geloof ook niet dat het de PKK is.

  althans, niet de ‘officiele PKK’

  het kunnen hardlinrers zijn onder koerden die geen verdere stabilisering willen en de Turks eregering wil uitlokken hard op te treden zodat de wapens nog meer weer kletteren.

  het kunnen ookk hardliners vanuit Turkse kant zijn die zo de situatie willen doen escaleren. Hier zijn ook veel voorbeelden van uit het verleden.

  ook kunnen het fundamentalisten zijn, al dan niet al-qaeda gerelateerd. Of extreem linkse bewegingen als DHKPC…

  Immers, er zijn idioten genoeg in Turkije die het niet zo op hebben met mensenlevens!

  wt dat betreft is het een fantastisch vaag land en samenleving met veel extreme tegenstellingen. niet alleen sociaal, maar ook politiek en dus ook over de vraag wat legitieme middelen zijn en de vraag wat een mensenleven waard is!

 2. Hadise ik heb geen woorden voor je .. Ben je uberhaupt Turks? Want ik zie je comments overall en je praat zo een onzin.. je weet duidelijk NIETS van Turkije.

  En wat is dit nou voor onzin .. sinds wanneer zijn Terroristen “rebellen”. Sinds wanneer vermoorden rebellen 40 000 + mensen (waavan ironisch de meesten Koerden zijn)
  Sinds wanneer is een rebellen tegelijkertijd grootste Heroine smokkelaar in Europa? Sinds wanneer handelen rebellen in organen en smokkelen ze jonge meisjes voor de prostitutie in EU (vooral Duitsland/Belgie)

  Het was hoogstwaarschijnlijk PKK, die in het verleden al vaker “wapen stilstand” riepen en toen toch nog ff paar bommetjes langs de weg legden .. prima tactiek om het Turks Koerdse volk er van te overtuigen dat ze poes lief zijn.

  DHKPC bestaat nog amper .. meeste leden zijn dood of in een gevangenis en dat is al zo sinds de jaren 70 .. DHKPC hoor je nooit meer van

  Islamitisch terreur is bijna een sprookje in Turkije .. Er is een grotere kans dat extremisten in Nederland een aanslag zouden plegen dan in Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here