‘Turkije alleen bij EU als we welkom zijn’

0
1

De Turkse minister Faruk Çelik was dit weekend in Nederland. Hij sprak onder meer over de door Turkije gewenste toetreding tot de Europese Unie (EU). Turkije wil Europa graag de voordelen laten zien die er zijn als het land zich aansluit bij de Europese Unie, maar wil alleen toetreden als het ook echt welkom is. Aldus bericht Elsevier.

‘We gaat niet toetreden waar we niet welkom zijn,’ zei Çelik zaterdag tijdens het jubileumfeest van het Inspraak Orgaan Turken (IOT) in Eindhoven. De minister houdt zich bezig met Turken die in het buitenland wonen.

‘Turkije is aantrekkelijk voor investeerders en we proberen steeds moderner te worden,’ somde hij op. ‘Maar dan moeten onze vrienden het ons niet moeilijk maken met negatieve opmerkingen,’ zei Çelik zonder concrete voorbeelden te noemen.

Lees verder op Elsevier.NL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here