Turkije moet beslissen over leger

3
1

Het Turkse parlement moet vandaag beslissen of het leger het grondgebied van buurland Irak mag blijven gebruiken om de Koerdische militante beweging PKK te bestrijden. De kans is groot dat het leger dat groene licht gaat krijgen, ondanks pogingen van de Koerdische militante om met de regering rechtstreeks over vrede te praten, meldt de NOS.

3 REACTIES

 1. En terecht ? Turkije wordt aangevallen vanuit Irak en Syrie. Uiteraard werken deze landen in opdracht van Amerika en Israel.

 2. er zijn helaas veel te veel mensen, machten en posities te behouden zolang de vuile oorlog in Turkije aan de gang blijft. zowel aan Koerdische kant, maar zeker ook aan Turkse kant als je nagaat dat veel aanslagen en burgerdoden door toedoen van het Turkse leger worden gemaakt! Ook de laatste mijn explosie bleek weer door het Turkse leger te zijn veroorzaakt. Ze hebben nota bene geprobeert het dorp aan te pakken waar de bewijzen lagen opgestapeld!

  decenni lang dorpen leeghalen, hele gebieden ontbossen en keihard optreden tegen journalisten, kranten, gewone mensen, artiesten, politii etc en zelfs je eigen burgers nota bene bewapenen (onder het moim van dorpswacht) heeft op geen enkele manier geholpen. De strijd is er alleen maar door verhevigd en inmiddels zijn steeds meer Koerden openlijk aanhanger vn de PKK. is dat wat je wil bereiken?

  Dat is in ieder geval wel wat bepaalde ongure types in beide kampen graag in stand willen houden!

  en maar de schuld neerleggen bij Amerika en Israel. En maar blijven geloven dat het niet in je eigen handen ligt hier een einde aan te maken. waar geen vuur is is geen rook!

 3. @ kahn nee jij dan met Erdogans “Ergenekon” sprookjes .. in Europa zijn bijna alle Koerden pro pkk .. in Turkije is 90% anti. Dat kan je ook makkelijk zien wanneer er gestemt word, hoezo krijgt de PKK partij BDP net een millioen+ votes? Waar is de rest van de 15 millioen + Koerden in Turkije .. hou toch op met die zielige PKK propaganda. De Koerden hier in EU doen vooral alsof alle Koerden in Turkije pro PKK zijn en er een oorlog is tussen de Koerden en Turken.. dikke onzin. Er is geen oorlog, Turken en Koerden leven fijn samen. Het zijn 2000 grotendeels boeren Koerden en dan nog bijna 50% vrouwelijk (jonge meisjes vaak 14/20 jaar) die van huis zijn gevlucht omdat hun vader hen dwong om te trouwens etc. Deze boeren worden geleid door Koerden hier uit EU die lekker in villas leven etc van PKK Drug geld (heroine, bijv de Europa’s pablo escobar, een Turkse Koerd Heroine lord in Nederland die nu vast zit in Vucht een van de weinigen die gepakt word)

  Weet je wat het ergste is .. Koerden hier in de EU verlengen hun dienstplicht tot hun 38. En wanneer er gestemt kan worden gaan ze naar Turkije om te stemmen op BDP (voormalig DTP) bijna 300 000 Koerden uit EU die elke verkiezing naar Turkije reisd .. wat het aantal Koerden die op de pro PKK BDP partij stemt in Turkije zelf, zelfs nog minder maakt. 38e geven ze hun Turkse nationaliteit op zodat ze geen dienstplicht hoeven.

  Turkije zou in Irak moeten blijven voor minimaal 3/4 jaar. Strijden tegen de Hero velden, smokkelaars en PKK.

  En btw. Koerden die pro PKK zijn horen gedeporteerd te worden naar Irak. Ze zijn een gevaar voor de staats veiligheid. Veel plezier daar. Noord Irak hebben de Koerden de macht toch? Eigen leger, Economy, Alle olie velden van Iraq etc… en dan nog grootste corruptie ooit. en 87% van alle vrouwen/meisjes/kindjes boven de 9 is besneden (source: BBC, NY Times, London Times, Wiki, Azady nederlands/koerdse nieuws site)

  Turkije is niet echt eerlijk geweest tegenover Koerden in het verleden en dat geeft Turkije dan ook toe. Maar Koerden hebben ondertusse zelfs meer culturele rechten dan Turken of andere ethnische minderheden. Tis genoeg geweest!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here