‘Geen immigranten meer uit Turkije’

4
4

Duitsland moet zijn inspanningen inzake integratie concentreren op de buitenlanders die al in het land leven. Berlijn moet geen nieuwe migranten meer toelaten uit ‘vreemde culturen’ zoals Turkije. Dit zegt CSU-leider Horst Seehofer zaterdag in een interview met weekblad Focus. De CSU is de Beierse juniorpartner van de christendemocratische CDU van bondskanselier Angela Merkel, die in Berlijn regeert in een centrumrechtse coalitie met de liberale FDP.

Volgens Seehofer is het duidelijk dat immigranten uit islamitische landen moeilijker integreren dan buitenlanders uit de EU. Daarom heeft hij ‘geen begrip’ voor mensen die verdere immigratie uit landen met andere culturen bepleiten.

4 REACTIES

 1. Ga jij samen met Geert Wilders maar naar Mars. Daar kunnen jullie gezamenlijk wel
  integreren. Heeft Israel nog meer mensen
  in de politiek zitten, die slechts als doel
  hebben om haat te zaaien jegens moslims ?
  Als je kijkt naar de achtergrond van deze rechts extremisten zijn het voornamelijk
  Israeliers.

 2. Beste H en M, ik kan best begrijpen dat jullie zo ‘kwaad’ reageren op die grote woorden maar laten we met elkaar nu is afwachten wat de nieuwe regering mét gedoogsteun van GW zal laten zien hier.
  Als je iemand als een GW mee laat doen dan zal hij er achter komen dat de meeste toeterzaken van hem en de zijnen gewoonweg niet kunnen 🙂
  Dat zal dan het volk dat hem koos ook gaan zien. Je KUNT niet zomaar de regels in de EU wijzigen want daar en hier in Nederland is het een grondrecht dat ieder mens gelijk is, gerlijke rechten én plichten heeft.
  Nou .. en als er dan mensen zijn die de plichten overslaan, of je crimineel gedraagt DAN heb je alleen wat te vrezen.. daar zullen ze zeker strenger voor gaan worden.
  We zullen met zn allen in Nederland zien dat ‘meedoen’ beter is dan aan de kant staan, want dan groeit de PVV nog meer.
  Toch geloof ik dat er een kern van waarheid zit in wat die duitser zei.
  Ook alle Nederlanders van buitenaf moeten de kans hebben te slagen en vooral eerst die hier al wonen, je thuis voelen is ook de taal kennen (maar natuurlijk kun je dat niet meer vragen van mensen die dat in de jaren 60 NIET hoefden te doen).

 3. marry,

  het gaat er mij om dat hufterigheid en moraal wordt opgerekt. wat politici doen, is nog het minst interessant als je bekijkt dat discrimineren, en zelfs geweld gewoon toeneemt. op een gegeven m,oment overstijgt het niveau van haat en angst hetgeen politici nog kunnen doen!

  dit is geen angstpraat of boosheid, maar terechte bezorgdheid. hufterigheid neemt hand in hand toe. en de grenzen van fatsoen worden in sommige gevallen (als het om sommige mensen gaat) wel erg makkelijk opgerekt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here