Lezing ‘Do’s and don’ts in Turkije’

3
1

Op donderdag 21 oktober organiseert de Volksuniversiteit Amsterdam de lezing ‘Do’s and don’ts in Turkije’. Bezoekers van Turkije zijn vaak verbaasd over hoe modern en westers het land is. Tegelijkertijd blijken de culturele verschillen tussen Nederland en Turkije soms groter dan verwacht. Wat is de relatie van Turkije met het Westen? Waarom liggen sommige politieke kwesties zo gevoelig? Welke rol speelt de islam? Wat is de positie van de vrouw in Turkije? En waarom kom je overal in Turkije Ataturk tegen?

In deze lezing zal worden ingaan op de culturele achtergronden van Turkije. Annemarike Stremmelaar is als turkoloog en historicus verbonden aan het NIOD en de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze lezing vindt plaats op donderdag 21 oktober van 19.30-21.30 uur op de Rapenburgerstraat 73.

3 REACTIES

  1. het begrip ‘culturele verschillen’ wordt maar te pas en te onpas gebruikt voor zaken die eigenlijk politiek en of ideologisch of historisch zijn…

    een politiek historisch gevoel onderwerp in turkije is meteen een cultuurverschil. een politiek historisch gevoelig punt in Duitsland i dat niet?

  2. De jong Turken

    Waarom kom je overal Ataturk tegen,ik zal u dat zeggen omdat hij voor ons een god is heb je soms problemen mee ,en is mijn vraag aan u moeit met jullie eigen zaken
    en hou je EU pedo club voor eigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here