Hoofddoek mag weer op Turkse universiteiten

4
3

Vrouwen met een hoofddoek hebben weer toegang tot Turkse universiteiten. Dat was sinds ruim tien jaar verboden na een uitspraak van het Hooggerechtshof. De nieuwe situatie is het gevolg van een beslissing van de Raad voor Hoger Onderwijs (Y K). Dat melden Turkse media dinsdag.

De Y K heeft besloten dat docenten vrouwen met een hoofddoek niet langer de deur mogen wijzen en een onderzoek in te stellen naar docenten die dat wel doen. Daarmee gaat de Raad, die het academische leven in Turkije regelt, in tegen een uitspraak van Turkije’s hoogste rechter, eind jaren negentig van de vorige eeuw. D

ie uitspraak was een interpretatie van een wet; er is geen wet die vrouwen met een hoofddoek expliciet de toegang tot hoger onderwijs verbiedt. Het dragen van een hoofddoek op de universiteit zou tegen het secularisme ingaan.

4 REACTIES

  1. Prima vooruitgang. Nu de (wetenschappelijk bewezen) terrorischtiche Ergenekon het niet meer voor het zeggen heeft vieren de turken zege. Een vooruitgang voor de democratie.

    Go Erdogan! Go Turkey

  2. Mag ik ook met een mini rokje naar een Imamhatib scchool?? hypocriete Erdogan en (wetenschappelijk bewezen)onderontwikkelde aanhangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here