CDA kamerlid Coskun Çörüz stemde ‘voor’

9
6

Coskun Çörüz, moslim en Tweede Kamerlid voor het CDA, heeft geworsteld of hij nu voor of tegen samenwerking met de PVV moet zijn. Maar hij gaat ervoor, en stemde ‘voor’ omdat juist het CDA het debat moet aangaan. “Ik steek mijn nek uit door nu te kiezen voor dit akkoord”, zei hij zojuist tijdens het partijcongres in Arnhem.

Çörüz vroeg de leden in de zaal hem te steunen. Want: ,,De inhoud van het akkoord is gewoon goed”, en: ,,In het kabinet kunnen we meer betekenen”. Fractiegenoot Sander de Rouwe zit op dezelfde lijn. Hij hoopt dat de moeilijke periode voor het CDA nu achter de rug is.

9 REACTIES

 1. Ook los van de toekomst van moslims in Nederland is het onbegrijpelijk dat Coskun Çörüz vóór dit regeerakkoord heeft gestemd, want het akkoord is op ontzettend veel fronten ondoordacht (economische achteruitgang), onethisch (illegalen zijn hun leven niet zeker) en inconsequent (straathandel zal toenemen door toeristen in coffeeshops te weigeren). Maar als Coskun Çörüz zichzelf moslim noemt is het helemaal onbegrijpelijk!

  Hoewel velen hem een verrader zullen vinden, hoop ik toch dat men van hem geen mikpunt maakt van woede over de verschrikkelijke ontwikkelingen die plaatsvinden. Types als Coskun Çörüz heb je altijd. Ik maak me erg kwaad over die zogenaamde christenen van het CDA die Christus verraden hebben en heiligschennis plegen door van een ‘overwinning van de democratie’ te spreken. 66% van het CDA pleegde verraad aan Christus. Dat is nog veel meer dan die ene islamverrader.

  Ik hoop dat Coskun Çörüz nog zonder lijfwacht over straat kan. Houd hem in leven zodat je hem kunt confronteren met zijn keus, zodat hij verantwoording kan nemen voor het beleid dat eraan gaat komen. 33% van de christenen op het CDA congres had nog wel een geweten. Probeer ook Coskun Çörüz in de komende periode aan te spreken op wat hij nog aan geweten heeft, hoe klein hij en zijn geweten ook zijn.

 2. hij is erg opportunistisch bezig. Hij weet dat hij nu een plek als staatssecretaris krijgt. Daarmee hoeft hij niet als kamerlid te stemmen als er gevoelige dossiers worden behandeld. Schande!

 3. Het CDA congres heeft bewust en expliciet gekozen voor macht boven ethiek. Een afscheid van ethische pretenties betekent nu toch echt dat het CDA een andere betekenis moet kiezen voor die C.

  “De C van Corruptie,” werd hier in Amsterdam-West vanmorgen voorgesteld. Dit naar aanleiding van Coskun Çörüz, die volgens velen moet zijn omgekocht. Als hij inderdaad een vet betaald baantje krijgt als staatsecretaris, dan weet iedereen hier het zeker.

 4. Ik weet begrijp niet over welke achterban Coskun Çörüz het heeft. Hij had bij de vorige verkiezingen maar 2000 voorkeur stemmen. In verhouding met de 100.000 stemmen voor Nebahat Albayrak is dat natuurlijk een lachertje. Namens wij praat hij nou? In ieder geval niet namens de Turkse kiezer. Laat staan voor de 1 miljoen moslims in Nederland.
  Het CDA heeft een pact gesloten met de duivel. In 1933 werd er in een ander Europees land ook samengewerkt met een soortgelijke partij. Hoe dat is afgelopen weten we allemaal. Uiteraard kan je het één niet vergelijken met het ander. Maar ik maak me wel zorgen.
  Zijn moslims in Nederland 2e rangs burgers. Moeten daar andere regels voor gelden? Als ik het gedoog en regeer akkoord lees wel. Ok ok er staat geen Islam, kan ook niet omdat men dan in strijd met de grondwet zou handelen. Immer deze moeten ze nog eerst aanpassen. Artikel 1 schrappen voor meer vrijheid. Maar iedereen weet op welke groep van de bevolking de pijlen gericht zijn. Wat is het doel integratie of Apartheid?

 5. ik hoop zo dat we eindelijk eens van dit soort types verlost worden. wel of geen bruin kabinet.. de laatste dagen van CC als draaikont parlementslid zijn ingegaan hoop ik. Wat wel zo is is dat hij CDA’er pur sang is…ethiek wegzetten met een beroep op urgentie, door eerst urgentie te creeeren en dan te roepen dat men tot de redding moet overgaan!

  moslim of niet, uberhaupt is het een lachertje deze mijnheer! in mijn omgeving hoor ik ook steeds minder positieve geluiden over hem.
  (overigens gaf ik hem en ook een aantal andere parlementsleden gelijk inzake de Armeense kwestie). Maar dat hij dat heeft aangenomen op basis van dreiging tot uitzetten uit de partij geloof ik wel. dat zie ik dit soort zielige types wel doen!

 6. Loze woorden die op zijn site staan.:
  “Ik wil een brug slaan tussen mensen van verschillende etnische afkomst. Met mensen tegen elkaar opzetten, bereiken we niks. Wat niet goed is moeten we durven benoemen en de binding met goedwillenden moeten we niet verliezen”.

 7. Ik schaam me als Turkse voor Coskun Coruz, Wat een hypocriet, moet van zulke mensen echt kotsen. Ik woon hier al heel mijn leven en voel me een Turk en in mindermate een Nederlander, maar je roots mag je niet verraden, deze man is de Turkse Wilders, niets maakt uit voor hem , als hij maar op die stoel in de 2e kamer mag zitten. Het zou me niet verbazen als hij zijn partij binnenkort verruilt voor de PVV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here