‘Alcohol-razzia’ in Istanbul

3
6

Bij twee kunst galerieën in Istanbul zijn vijf gewonden gevallen toen een groep onbekenden met stenen en stokken bezwaar maakte tegen het feit dat er op straat alcohol werd geschonken. Bij de twee galerieën werden exposities geopend met honderden gasten uit binnen- en buitenland. Dat melden verscheidene Turkse media woensdag.

Zo’n dertig mensen gooiden stenen en sloegen met stokken op de gasten in, er sneuvelden ruiten en er werd met pepperspray gespoten. Buurtbewoners hadden de galerieën naar verluidt gewaarschuwd voor de aanval. De aanvallers maakten zich uit de voeten voor de politie arriveerde. Er zijn geen arrestaties verricht, maar het onderzoek naar de gebeurtenissen is inmiddels op gang gekomen.

De aanval wakkert bij veel Turken de angst aan dat vrijheden die volgens hen verbonden zijn met de seculiere republiek, zoals het vrij gebruik van alcohol, in het gedrang komen.

Lees meer hierover…

3 REACTIES

  1. enge nationalisten van de mhp (teleurgesteld natuurlijk na laatse referendum) hebben een enkele buurtbewoner met toespelingen op normen en waarden en islam overgehaald aan deze razzia’ sme ete doen! dat is alles. en dat is inderdaad l erg genoeg, maar moet ook niet worden opgeblazen. Turkije is een raar land wat dat betreft, partij a kan iets zelf teweegbrengen om dan te vechten tegen hetgeen gebeurt is!

  2. politie moet zich verre houden van moraalridderschap en gewoon zijn/haar werk doen. Bij niet passend ingrijpen zijn de bestuurders van de stad, van welke partij dan ook, verantwoordelijk!

    maar goed. Er zijn in Turkije zat mensen die bereid zijn geweld toe te passen op andersdenkenden, anders gelovenden, anders zijnden, minderheden etc. Juist daarom willen zoveel mensen in Turkije niet horen hoe gewelddadig het land eigenlijk wel niet is geweest en nog steeds is!

  3. @ Hadise .. ziek ziek meisje .. waarom ga je niet langs een dokter? “om te praten …” want je hebt echt hulp nodig.

    Bijna alle MHP stemmers drinken Alcohol en niet zoon beetje ook niet. En dan vooral RAKI, verbied alcohol in Turkije en MHP en zn stemmers zijn wss de eerste die beginnen te protesteren etc. En ik ben “GEEN” MHP stemmer, ik stem op CHP. Maar kan dat ziellige gedrag van jou niet uit staan met je onzin conclussies, argumenten. Je geeft de nationalisten de schuld terwijl dit door fundementalisten is gedaan! De moslims die niet drinken, 5x per dag bidden etc stemmen bijna NOOIT op MHP omdat MHP een Nationalistische partij is en Nationalisme is verkeerd in Islam. Dit zijn de loyale voetsoldaten van Erdogan en zijn crew rund dat je bent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here