‘Turkse’ lintjes in Leiden

0
3

De 19 Turkse Nederlanders die op 29 april 2010 koninklijk zijn onderscheiden, zijn op 30 september te gast in het Honorair Consulaat-Generaal (HCG) van Turkije. Zowel de ambassadeur van Turkije in Nederland, de heer UÄŸur DoÄŸan als de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, zijn daarbij aanwezig.

Het merendeel van de 19 gedecoreerden hebben een lintje ontvangen vanwege hun vrijwilligerswerk of omdat zij zich jarenlang anderszins hebben ingezet voor de maatschappij. Ze zijn werkzaam bij zowel Turkse als Nederlandse instellingen en vormen daarmee een bindmiddel voor de samenleving.

Tijdens de bijeenkomst zal de nieuwe expositie in het HCG Turkije, ‘Made in Şişhane’ officieel worden geopend door de Turkse ambassadeur. “Made in Şişhane” is een samenwerking tussen Turkse ambachtslieden uit de wijk Şişhane te Istanbul en Nederlandse ontwerpers. Het resultaat van deze samenwerking zijn prachtige lichtobjecten. De tentoonstelling zal tot en met 31 december 2010 in het HCG Turkije, Kort Rapenburg 1-3 te Leiden, te bezichtigen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here