Dertig jaar na de coup in Turkije

0
1

Op 12 september 1980 greep het Turkse leger de macht. De coup maakte een eind aan een periode van maatschappelijke spanningen en geweld, maar luidde ook een tijd van politieke repressie in die diepe sporen heeft nagelaten. Dertig jaar na de coup is er veel veranderd in Turkije. Er is tegenwoordig meer bespreekbaar in het publieke debat dan ooit.

Maar de erfenis van de coup is nog niet verdwenen. Zo is de Turkse grondwet een product van de staatsgreep. Wat is de rol van de regering, het maatschappelijk middenveld en civil society in het Turkse democratiseringsproces? Is er inmiddels voldoende fundering gelegd om de erfenis van de coup op te lossen? Kortom, waar staat de Turkse democratie dertig jaar na de coup?

Met: Baskin Oran (hoogleraar Internationale betrekkingen aan de Universiteit van Ankara en in Turkije een bekend mensenrechtenactivist), Esra Arsan (journalist en docent journalistiek Bilgi Universiteit, Istanbul) en Marietje Schaake (Europarlementariër voor D66 en lid van de Commissie Buitenlandse Zaken). Moderator: Lily Sprangers (Directeur Turkije Instituut).

Dertig jaar na de coup in Turkije
Donderdag 23 september
Aanvang 20.00 uur
Toegang: gratis
Georganiseerd door: Turkije Instituut i.s.m. Stichting IDI (Internationaal Democratisch Initiatief).
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam

Voertaal is Engels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here