Geslaagde start Hiddink met Turkije

0
3

Guus Hiddink heeft met Turkije de eerste zege binnen in de kwalificatiereeks die moet leiden tot een plek op het Europees kampioenschap van 2012. De Turken luisterden de eerste kwalificatie-interland van de 63-jarige Nederlander op de bank op met een eenvoudige zege bij Kazachstan: 0-3. Hiddink heeft de opdracht om Turkije naar het EK in Polen en Oekraïne te loodsen.

Het elftal van Hiddink trok de wedstrijd in een tijdsbestek van drie minuten naar zich toe. Arda Turan opende in de 24e minuut de score, Hamit Altintop maakte twee minuten later het tweede doelpunt van Turkije. Een kwartier voor tijd tekende Nihat Kahveci voor het derde doelpunt in de Astana Arena.

De Turken bereikten bij het vorige EK de halve finales, maar ontbraken op het WK in Zuid-Afrika. Ook Hiddink was niet aanwezig op het mondiale podium. De Varssevelder strandde met Rusland in de play-offs voor het WK. Turkije speelt dinsdag in Istanbul tegen België.


Kazakhstan 0-3 Turkey (Group A) Highlights

Goalsarena | MySpace Video

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here