Waarin verschillen Turkse en Marokkaanse jongeren?

4
26

Verschillen jongeren met een Nederlandse, Turkse, Marokkaanse of Molukse achtergrond van elkaar? Antropologe Roanne van Voorst onderzocht die vragen en verwerkte die antwoorden in haar boek ‘Jullie zijn anders als ons, jong en allochtoon in Nederland’. In het boek biedt Van Voorst nieuwe inzichten in de Nederlandse jeugdculturen en beschrijft ze de specifieke kenmerken en problemen van de belangrijkste groepen allochtone jongeren, Turken en Marokkanen, Antillianen en Surinamers, Molukkers en Afrikanen, Chinezen, Polen en jongeren uit het Midden-Oosten.

Ze legt niet alleen uit wat er verkeerd of juist goed gaat, maar vooral ook waardoor er problemen met allochtone jongeren ontstaan. In tegenstelling tot de meeste andere studies komen in dit boek ook jongeren uit de diverse allochtone groeperingen zélf aan het woord.

Jullie zijn anders als ons geeft een frisse kijk op het integratievraagstuk, en vormt een toegankelijke inkijk in de leefwereld van jong en multicultureel Nederland. Luister op Radio 1 naar een interview met Roanne van Voorst.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here