Gijzeling bij Turkse ambassade Israël

0
1

Bij de Turkse ambassade in het Israëlische Tel Aviv zijn dinsdag schoten gelost. Een persoon raakte gewond, aldus de Israëlische politie. In de ambassade zou een man een aantal mensen gegijzeld houden. De Israëlische politie wilde niet bevestigen of er een man in de ambassade is die een aantal eisen heeft gesteld.

Volgens Israëlische bronnen was de aanvaller een Palestijn die vier jaar geleden bij het Britse consulaat asiel wilde aanvragen, maar werd weggestuurd. Israël Radio meldde dat reddingswerkers met brancards het ambassadeterrein wilden betreden, maar dat ze weer vertrokken zonder gewonden mee te nemen. Turkse medewerkers van de ambassade weigerden volgens de radiozender Israëlische politieagenten en reddingswerkers toe te laten.

UPDATE: volgens Nu.NL gaat het om een ‘schietincident’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here