Turkije krijgt nieuwe legerleider

1
3

Isik Kosaner volgt eind augustus Ilker Basbug op als opperbevelhebber van het Turkse leger. Basbug gaat zoals gepland met pensioen. De beslissing is genomen tijdens de jaarlijkse Hoge Militaire Raad onder voorzitterschap van premier Tayyip Recep Erdogan, aldus Turkse media maandag.

Dat de 65-jarige Kosaner Basbug zou opvolgen, was eigenlijk twee jaar geleden al duidelijk. Toen werd hij benoemd tot opperbevelhebber van de Turkse landmacht en daarmee de gedoodverfde opvolger van de hoogste legerbaas.

Kosaner doorliep niet alleen de Militaire Academie in Turkije, maar studeerde ook aan een opleidingsinstituut van de NAVO en aan een militaire academie in Londen. Hij diende als officier bij NAVO-troepen in Italië.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here