Amsterdam Airlines doet etnisch vervoer

1
24

In augustus 2008 begon de puur Nederlandse luchtvaartmaatschappij Amsterdam Airlines te vliegen. Twee jaar later vliegt de maatschappij met twee toestellen en vliegt AA inmiddels ook op Turkije en Marokko. Directeur Jaap Horsten omschrijft deze dienst als het ,,etnisch vervoer”. Nederland telt veel Turken en Marokkanen die behalve voor hun vakantie ook de rest van het jaar naar hun geboorteland reizen. En juist die rest van het jaar is heel belangrijk. ,,De vraag is altijd; hoe kom je de winter door?”

Doordat het in het begin zo tegenzat, is AA zich gaan richten op ,,bijzondere operaties”. Als gevolg daarvan vliegt de maatschappij al anderhalf jaar Scandinavische troepen naar Afghanistan. Een mooi appeltje voor de dorst. ,,Een vorm van risico spreiden” aldus Horsten.

Vlak voordat AA begon met vluchten op Marokko, diende de aswolk zich dit voorjaar aan. ”Dat heeft ons zeker een half miljoen euro gekost”zegt hij in het Brabants Dagblad .

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here