Piraten laten gekaapt Turks schip gaan

0
2

Somalische piraten hebben donderdag het gekaapte Turkse schip MV Frigia vrijgelaten. Dat heeft de advocaat van rederij Karya gezegd. Het onder Maltese vlag varende schip is inmiddels op weg naar een Turks marineschip dat patrouilleert in de Golf van Aden. Het schip werd volgens de advocaat vrijgelaten ‘na onderhandelingen’. Of er losgeld is betaald wilde ze niet zeggen.

Het schip werd in maart gekaapt terwijl het van Israël op weg was naar Thailand met een lading kunstmest. In welke staat het schip nu verkeert en hoe de bemanning -negentien Turken en twee Oekraïners- er aan toe is werd niet bekendgemaakt. Na de ontmoeting met het marineschip gaat de MV Frigia op weg naar Salalah, in het westen van Oman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here