Britse steun EU-lidmaatschap Turkije

3
3

De Britse premier David Cameron zal zich gepassioneerd inzetten voor een Turks lidmaatschap van de Europese Unie. Dat zal Cameron zeggen bij zijn bezoek aan Turkije vandaag schrijft SpitsNieuws. “Ik ben groot voorstander van EU-lidmaatschap voor Turkije”, zal Cameron in een speech zeggen, ” Samen wil ik de weg plaveien van Ankara naar Brussel.”

De Britse premier vaart daarmee een andere koers dan Frankrijk en Duitsland. Die willen Turkije slechts een bevoorrechte partner van de Europese Unie maken. Dat lijkt Cameron geen goed idee: “Ik geloof dat het niet goed is om te zeggen dat Turkije het kamp wel kan verdedigen, maar niet in de tent mag komen zitten.”

3 REACTIES

 1. De Britse premier David Cameron is een geboren leider met visie. Een goed voorbeeld hoe je wel moet gaan samenwerken.
  Duitsland en Frankrijk moeten zich doodschamen als leider.In mijn ogen zijn het geen leiders. Duitsland en Frankrijk heeft nog buikpijn vanuit de historie.

 2. Cyprus is sowieso niet Turks.

  En iedereen weet, ook de politiek in Turkije dat Cyprus voor Turkije slechts een troef is, een kaart, een kaart die ook vele nadelige gevolgen heeft. int pol maar zeker ook economisch!.

  Geen Turkije in de EU zonder oplossing voor Cyprus, maar evenzo waar is de stelling Geen oplossing voor Cyprus probleem zonder Turkije in de EU!

  Maar belangrijk is te weten dat de publieke opinie in Turkije niet alleen maar gevoed mag/moet worden met nationalistische sentimentele rhetoriek alleen. Als je al een Turkse aanspraak hebt, is dat in de status quo ante, en dan ook nog eens alleen maar als garantiestaat! en dus heeft Turkije geen Cyprus, nee, Turkije heeft alleen OOK iets, met nadruk op iets, te zeggen over Cyprus.

  En dat is nu precies het probleem.

  Volgens de internationale wetten, die turkije zelf ook erkent, is Turkije geen eigenaar van cyprus en behoort cyprus niet tot turkije of is er al helemaal geen sprake van een onafhankelijke NOORD CYPRUS. er is alleen sprake van een conflict waarbij Turkije in zijn eentje Noord Cyprus erkent. Geen enkel ander zichzelf respecterend land zou een bezetting (om welke reden dan ook, ook al was het toen nodig) erkennen als blijvende oplossing. en al helemaal geen eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring vanuit een minderheid! want Turken zijn een minderheid op het eiland, ook volgens de verdragen en wetten die Turkije destijds heeft ondertekend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here