Allochtone moeders vaker geen baan

0
3

Allochtone moeders hebben relatief vaak geen betaald werk. Dat geldt vooral voor moeders van Turkse en Marokkaanse afkomst. In de periode tussen 2006 en 2008 had ruim de helft van hen geen baan, tegen een kwart van de autochtone moeders.

Dat is een van de conclusies uit ‘Alle hens aan dek’, een publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek en onderzoeksorganisatie TNO. Volgens de onderzoekers heeft dit niet alleen te maken met zorg voor de kinderen, maar spelen ook een lager opleidingsniveau en cultuurverschillen een rol.

Vooral jonge vrouwen zonder diploma, jonge vrouwen met een niet-westerse herkomst en jonge vrouwen in grote steden zijn niet actief op de arbeidsmarkt. Beleid om de arbeidsdeelname te vergroten, zou specifiek op deze groepen gericht moeten zijn, aldus het rapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here