NAVO topman heeft kritiek op behandeling Turkije

1
4

Secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO heeft woensdag de volgens hem oneerlijke behandeling van Turkije bekritiseerd. Hij deed dat in een artikel in de Deense krant Politiken meldt het ANP. Rasmussen adviseert de de EU ”een serie pragmatische stappen te nemen om de relatie met Turkije te verbeteren”.

Dat proces zou volgens hem geheel los moeten staan van de onderhandelingen tussen de EU en Turkije over de toetreding van dat land tot de unie. De secretaris-generaal en vroegere premier van Denemarken dringt er bij de EU vooral op aan Turkije vaker te betrekken bij beslissingen over militaire missies.

Hij vindt het ook oneerlijk dat Turkije nog niet is toegelaten tot het Europees Defensie Agentschap, dat zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling.

1 REACTIE

  1. De Europese Unie is een Christelijke Unie.
    Alle landen die lid zijn van de EU zijn al failliet. Een goed voorbeeld is Griekenland.
    Turkije moet een Islamitische Unie gaan stichten in het Midden-Oosten en heeft de EU op geen enkel terrein nodig. Je moet niet gaan ” smeken ” om een volwaardig lidmaatschap. Als landen zoals Yoegoslavie, Bulgarije worden toegelaten tot de EU en Bulgarije en Yoegoslavie zijn nu lid van de EU, dan moeten ze Turkije nu direct toelaten zonder extra voorwaarden te stellen en moet de EU niet met 2 gezichten een lidmaatschap beoordelen. Waar zijn bijvoorbeeld de mensenrechten in Yoegoslavie en Bulgarije. De Islam, die altijd openstaat voor andere religies vorm een bedreiging voor de EU volgens politieke EU leiders. In Turkije wonen sinds de historie mensen in harmonie met diverse religies en culturen en Turkije respecteert en beschermt deze mensen. Er zijn landen binnen de EU die indirect (psychologische) oorlog voeren met Turkije op politiek terrein en economisch terrein. Deze landen hebben vanuit de historie al altijd ” buikpijn ” gehad tegen Turkije. Daarom willen deze landen niet, dat Turkije mag toetreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here