Veel meer mis bij hulpverlening crash

4
7

Met de hulpverlening na de crash van het toestel van Turkish Airlines in februari vorig jaar is veel meer misgegaan dan tot nu toe was vastgesteld. Dat blijkt uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De Onderzoeksraad schrijft dat de hulpverleners te laat kwamen doordat de exacte locatie van het ongeluk niet goed werd aangegeven. De traumateams, waaronder helikopters, werden aanvankelijk helemaal niet gealarmeerd door de meldkamer in Kennemerland.

In de regio zijn volgens de Onderzoeksraad te veel rampenplannen, waardoor de te volgen procedure niet duidelijk was. De plannen verschillen sterk, afhankelijk van of het vliegtuig neerkomt binnen of buiten de hekken rond Schiphol. Dit geldt ook voor andere vliegvelden in Nederland, waarschuwt de Onderzoeksraad.

4 REACTIES

 1. De noodzakelijke hulp is bewust veel te laat gekomen. De personen die hiervoor verantwoordelijk zijn moeten per direct oneervol ontslagen worden. Als het een Israelisch vliegtuig was die neergestort, dan waren de hulpdiensten allang aanwezig. Rara hoe kan dat nou ?

 2. dat kan ik niet geloven

  maar de “grappen” later op internet waren “stuitend”.

  die kwam je niet tegen bij de ramp waar alleen dat jongetje overleefde.

 3. Het enige positieve in deze is dat hier in nederland de dingen bij de naam genoemd worden.. ook als dat het land en de naam van de hulpverlening schaadt!
  Wij gaan er in ieder geval niet direct van uit dat we ‘helden’ zijn vóórdat er iets bekend is.
  En idioten die ‘grappen’ maken over het leed van een ander is ongelofelijk maar soms waar. Jammer van het totale onfatsoen van deze mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here