Filmmaakster Zeynep Özkaya wint weer prijs

0
2

De documentaire ‘Leyla en Mecnun in den Vreemde’ van Zeynep Özkaya krijgt de ene prijs en nominatie naar de andere. Recent won Özkaya met haar film de 2010 New Talent Award in Istanbul. De New Talent Award werd mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Consulaat-Generaal in Istanbul.

Leyla en Mecnun in den Vreemde is onlangs ook genomineerd voor de beste documentaire film door Turkish Film Critics Association SÄ°YAD, door het Nederlands Film Festival (2009) als beste debuutfilm en door het Rhodos Ecofilms International Film Festival als beste documentaire.

Op de Turkse filmavond van Kosmopolis Den Haag werd de film uitverkoren tot publiekslieveling en gekozen voor de WereldFilmCanon: een lijst van films die een indringende kijk geven op uiteenlopende culturen. De film is een festivalhit en was in 14 verschillende landen te zien: van Taiwan, Suriname tot Turkije.

Lees meer op wereldjournalisten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here