Turkije laat Israëlisch vliegtuig omvliegen

4
1

Turkije heeft een Israëlisch legertoestel geen toestemming gegeven over Turkije heen te vliegen. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan bevestigde dat het Israëlische legertoestel geen gebruik meer mag maken van het Turkse luchtruim na de Israëlische aanval op een hulpkonvooi naar Gaza. Bij de entering van de Gazavloot op 31 mei door het Israëlische leger kwamen negen Turkse activisten om.

Het was niet duidelijk of er tot op heden meer dan een vliegtuig is tegengehouden, berichtte de BBC maandag. Volgens Israël zaten er ongeveer honderd ambtenaren in het vliegtuig, die onderweg waren naar Polen voor een tour in Auschwitz. Het toestel was gedwongen een andere route te nemen. De burgerluchtvaart wordt niet getroffen door het verbod.

4 REACTIES

  1. Vind ik een goede actie van Turkije.
    De verhoudingen zijn in het Midden-Oosten verstoord door Israel. Israel moet haar verontschuldigingen aanbieden voor haar misdaden, ze moeten schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van de mensen die op een koelbloedige wijze zijn doodgeschoten en ze moeten de blokkade in Gaza opheffen. Zij leven in een ‘ open ‘ gevangenis. Dat is toch geen menswaardig bestaan. Waar blijven de mensenrechten in Israel en Amerika ?

  2. Israel zal pas actie ondernemen als ze de gevolgen van hun onmenselijke beleid jegens Palestijnen in de portemonnee voelt…m.a.w. economische sancties dmv boycotten Israelische producten.

  3. Als Israel zo doorgaat met haar koelbloedige moorden en acties, dan ben ik bang, dat ze ook niet meer over het Midden-Oosten kunnen gaan vliegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here