Oude bijbel in Turkije gevonden

1
30

De Turkse politie heeft mogelijk een vijftienhonderd jaar oude bijbel in beslag genomen. Het boek is geschreven in het Aramees op gazellenleer, meldden lokale media vrijdag. Experts die de bijbel hebben onderzocht, schatten de waarde op meer dan 800.000 euro.

Ambtenaren stelden de bijbel in de zuidwestelijk gelegen provincie Mugla veilig. Een textielhandelaar en drie andere verdachten werden hierbij opgepakt. Zij verklaarden dat ze de bijbel hadden gevonden. De verdachten worden beschuldigd van het overtreden van de wet op het bezit van historisch erfgoed.

1 REACTIE

  1. Aramees, de in de tijd van Jezus Christus besproken taal dat waarschijnlijk ook door hem is gebezigd. Dan is er dikke kans dat deze bijbel, i.t.t. de latere bijbels, niet is gecorrumpeerd met vertalingen vanuit de machtige katholieke kerk (toeschrijven naar het bestaan van een kerk tussen mens en god) of met interpretaties door Protestantse geestelijken.

    In die zin, zou men voor ware bijbelgetrouwhei veel meer moeten accepteren dat Jezus simpelweg een Joodse sekte was gestart en dat dus de bijbel (in ieder geval het nieuwe testament) in zijn geheel niet het woord van God is, maar interprataties zijn van anderen op wat de profeet van God als joodse sekteleider heeft gezegd en gedaan!

    Christenen zouden dan in kunnen zien dat Jezus geen nieuwe godsdienst heeft gepreekt, en dat hij nog steeds joods is en aan de joodse wetten trouw is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here